top of page
Søk

Jotunheimen Sommer 2022


Ja - jeg har neglisjert denne siden lenge! Men vit at jeg har virkelig kosa meg.. der jeg skal være, nettopp på tur! Ikke med nesa inne i en datamaskin, men med en sekk på ryggen og kortet fullt av minner. Det var forresten en av grunnene til at jeg slutta å filme på tur også. Det stjal for mye tid, og man rakk ikke nyte stillheten på ordentlig vis. Nå er det skåret ned til beinet, og nå står jeg igjen med det viktigste - fotografiet, stillheten, farger og bare rein og skjær nytelse. Altså - jeg skal aldri si at jeg ikke skal lage en filmsnutt igjen, for jeg veit jo at jeg tidvis kan være ganske så vinglete.. lyst til så mye veitu.


Men ihvertfall, her kommer det et bilderas fra husmor turen i Jotunheimen i sommer. Ett par netter med bare meg sjøl, hodet mitt og bikkja. Det er i grunn godt å kunne tenke tankene ferdig innimellom uten forstyrrelser. Når jeg skal gjøre det, sitter jeg gjerne i steinura eller med fiskestanga ved ett fjellvann.Den første natta lå vi på ei åpning i steinura opp mot Midtre Tverrbottindan på rundt 2000 meter ett sted. Fenris var ikke spesielt glad for å ha kløv opp steinura, men vi kom oss opp og fram. Vi lå såpass høgt at vi fikk frostnatt sjøl om det var i juli. Kjempe godt å sovne til rosa himmel og våkne til knitrende rimet fjellduk over soveposen om morgenen.


Andre natta lå vi ved fjellvann og sola stekte hele dagen. Det ble to ørreter og bading. På seine kvelden var det så mye mygg at Fenris lå sammen med meg i enmannsteltet. Vi krøkte oss sammen, og han lå på samme flekken hele natta med haka liggende på meg. Gode minner.


Det ble en fin tur i Jotunheimen

118 visninger

Comments


© Copyright
bottom of page