top of page
Søk

Vlog 5- Blanke ark

Et blankt ark stirrer meg i hvitøyet. Det er ikke lenger slutten på året. Nå er det en ny begynnelse. Pulken pakkes omhyggelig ut av bilen for årets første tur. Jeg ser utover det kritthvite landskapet og spenner på skiene. Turen går forbi et uendelig antall med kremaktige granlegger - først på ski, så truger. Stillheten har aldri vært så stille før. Jeg hører mine egne raske hjerteslag, og en sjelden gang snøen som raser fra trær i det fjerne.


Teltet settes opp mens det blå lyset legger teppet sitt rundt meg. Sollyset forsvinner fra grantoppene, mens jeg samler favner med ved under de snøtunge trærne. En takknemmelighet brer seg på innsiden når jeg kjenner varmen inn i margen fra det knitrende bålet. Jeg rasker med meg stativ og kamera, så lunter jeg inn i den mørke skogen med truger. Her finner jeg den ene plassen finere enn den andre. Slik går timene.


Ut og inn av soveposen. Kameraet klukker i skogen. Jeg flytter det innimellom. Resten av tiden bruker jeg på å lese og høre på stillheten. Fraværet av vind, og en skog pakket inn i vatt gir stille en ny mening. En slik stille man ikke kjenner til fra før.

Men den finnes - her imellom hvite graner og dyrespor.


En film fra noen av mine vinter eventurer har blitt til. Den finner du nederst på siden.

Godt nytt år til dere alle!Filmen Vinter

Denne filmen må du se med lyd. Her hører du egne opptak av isen, vinden, bålet og fin musikk fra Hooksounds.com. Filmen er laget med drone, speilrefleks, Osmo Pocket og timelapse fotografi.


224 visninger

Comments


© Copyright
bottom of page